Bildminne

från vintern 2010









naw, haha, hon är min lilla björn på vissa bilder :D
/Frida


blogglusten inte på topp..

.. för lilla mig. jag vet inte varför, allting går super för mig just nu, vänner, skola, för mig och min häst det kan inte gå bättre!! :D men ändå är jag inte så bloggsugen, kommer göra inlägg fortfarande så mycket jag kan, men som sagt tomt i hjärnan på ideér.
ni får gärna komma med förslag men, ja, gör när jag hinner men inte några inlägg som jag gjort i tex. idag har jag gjort det det och det och nu ska jag det, inte så kul att läsa enligt mig ;)
så jag kommer skriva och uppdatera när jag har något intressant eller roligt eller bilder eller film att visa!

pussohej!
/Frida


konfa sen ridning

idag har jag pluggat pluggat och pluggat, kul. sen snart så ska man göra vid sig inför någon konfagrej och sen ska man ut till min lille häst och rida henne, ska nog rida igenom LA:1 också för mamma, kameran följer med så vi får hoppas att det inte regnar så att hon kan knäppa lite bilder också, hör av mig när jag kommit hem efter denna låååånga fuuullpackade dagen..

/frida

det jag menar

vissa människor undrar ju vad jag menar med det där om transportskydden, det jag menar är:

* "sömmen" eller vad man säger, är på frasidan, det brukar vara på baksidan + att det är mycket snyggare på baksidan av benet.
* Knäppena är på "fel" håll, dom ska knäppas bakåt, dessa knäpps frammåt.
* Dom är korta bak vi knäna, det är inget måste, men jag tycker verkligen att transportskydd där bak ska gå över haserna*.

smaken är som baken ;)
Annars som sagt så hade detvarit en urgullig outfit :D

/Frida

otuuuur!

Nu när jag har tid för att blogga så fungerar inte min dator med alla bilder och filmer, hade ju film från helena från förra veckan, aja jag hoppas den fixas fort!

Här är 5 sanningar om mig:
* jag är en osmidig flicka, senast jag gjorde något riktigt klantigt var idag, i lund, med skolan, alla åttor.. hah, ja jag och julia vi skulle hoppa över en typ metall stolpe som var hög och bred, haha julia klarade det inte, och så skulle jag försöka, så jag bara "ammen detta klarar jag" och ett två tre så gjorde jag magplask rakt ner i i stenmarken med hakan ner, då jag inte hann få upp mina händer.. haha säger jag bara xd alla skratta och lika så jag och definitivt julia.. xd
* jag tänker att jag ska svara på ett sms typ 5 in senare om jag är upptagen med något, och vipps har jag glömt att svara på något jätteviktigt och bara lever vidare ;)
* jag älskar att ta bilder, i snö på ängen ute i hagen när folk rider, allt! och självklart när folk fotar mig och min ponny! :)
*Jag älskar att visa upp min ponny för folk eftersom hon är min ögonsten och det bästa jag vet och för att hon är så himla vacker och söt, folk säger att en sötare häst en henne får man verkligen leta efter, och det håller jag med om! :D
* Jag och Pee Wee ska snart starta en klass högre på tävlingar i dressyr, än vi brukar och jag lääängtar samtidigt som jag är nervös!
* Jag var hoppryttare innan, dock hade jag ingen egen häst,men tyckte det var riktigt kul! och älskar att hoppa fortfarande!!! fast bara på låga höjder, efter att ha åkt av rejält..




haha ja, hoppbilderna är ju från när vi värmer upp xd
/Frida

är det bara jag som tänkt..

.. på denna grejen? :O synd att dom är så, annars hade det varit en charmig outfit :) hittar ni vad jag menar?


/Frida

Veckans blogg!

detta är ett tidsinställt inlägg eftersom jag kommer vara hos helena och träna vid denna tiden! :)

Kom på att vi inte avslutat dagens blogg som vi startade för ett tag sedan. så ja,
vinnaren blev faktiskt två stycken! :) Grattis till http://beautiifulhorses.blogg.se/ & http://hillaryochfleur.blogg.se/
 ni har blivit veckáns blogg! :D
Tack till alla er som deltagit, superkul med all respons! :D

vi kommer säkert ha det fler gånger, så håll utkik och delta gärna! vi har grejer på gång! :D
/Dressyrteam


Stor diss!

idag på hopptävlingen så såg jag en tjej som hade färgade stigbyglar OCH hon hade en röd på ena sidan och en blå på andra sidan, urk!!

Tycker faktiskt inte det är snyggt alls med färgade stigbyglar, inte ens när det gäller hoppning, och verkligen inte när man har olika färger på dom! det hade kanske varit okej om det varit typ silvriga, guldiga eller svarta med en matchande outfit, men inget annat enligt mig!

ja det är vad jag tycker, vad är eran åsikt?


/Frida



jobb,jobb och massa jobb!

Det har varit urkass uppdatering! Men jag har jobbat på våran förening både idag och igår, där av därför jag inte hunnit blogga. Men jag har lite och berätta och skriva om, bland annat lite dissar och så som kommer upp ikväll, så håll utkik !!! :D /Frida

Fullpackat schema!

Idag har jag tyvärr inte hunnit blogga något alls.. :/
har verkligen haft fullt upp, ska försöka bättra mig. Men somsagt så har jag och Hanna börjat 8an nu, så vi sattsar fullt ut på våra läxor och prov och på våran ridsport, vi ska göra allt för att hinna med bloggen!

Jag har film från träningen i onsdags om det är något ni vill se och höra mer om? :)
/Frida

En vanlig dag med Hanna..

.. är grymt kul xd har 2 till videos på oss i stallet när hanna mockar. haha vill ni se fler får ni säga till!!
haha kuuuul :D

den svarta katten är mamman och den gula är hennes son ;)
/Frida

Vinnarens gästbloggning!

Hejsansvejsan! Hanna heter jag och som ni kanske förstår var det jag som vann headertävlingen, superskojj! Så nu ska jag alltså försöka knåpa ihop en intressant (och helst lite rolig) text, och det är minsann inte det lättaste kan jag tala om! ;)

I vilket fall så är jag 17 år och bor på en liten gård på Gotland. På gården finns fyra hästar varav tre är mina. Först har vi lilla Charlie (Snäckarve Checkpoint Charlie) som är en C-ponny valack, Svensk ridponny. Med honom tävlar jag upp till regional LA i dressyr. Charlie är en riktig liten busapa med livlig fantasi! Och han är av den starka åsikten att ett ridhus faktiskt kan vara vääldigt farligt och dressyrstaket är inte att lita på! ;)

Sen har jag även en D-ponny valack, Ravelli heter han och är en New Forest. Ravvi är Charlies raka motsats dvs inte rädd för något och skulle aldrig göra en fluga förnär. Han tycker väl inte direkt att det här med att springa runt runt på en ridbana är så himla lajbans utan trivs bäst ute i skogen. Men lite små dressyrtävlingar kommer vi iväg på i alla fall! :)

Sist men inte minst har jag en Halvblodsvalack på fyra år. Han heter Shy (Midsummer Shy Boy) och är en riktig sötnos! Av okänd anledning kallas han ofta Shyse-bajse… Har nog egentligen inget alls med bajs att göra men på något sätt passar han bra med det smeknamnet... ;) Jag har haft honom ända sen han var föl och nu tränar vi dressyr och siktar på att börja tävla lite smått någon gång nästa år.

Så! Nu fattas ju bara det allra viktigaste i ett gästinlägg och det är överdivet många länkar till min blogg, här kommer dom:

www.hannnss.blogg.se

www.hannnss.blogg.se

www.hannnss.blogg.se

www.hannnss.blogg.se

www.hannnss.blogg.se

www.hannnss.blogg.se

www.hannnss.blogg.se

www.hannnss.blogg.se

 Klicka er nu in på min blogg och kika lite så syns vi där! //Hanna

Vi hoppas att detta var en rolig vinnst här på dressyrteam? :)


Gårdagens ridpass

igår så red jag och emma ut och klättrade med våra pållar :)
det var såå mysigt så vi drog ut på det så mycket det bara gick, så vi red två varv med backarna och så i skogen och så red vi en omväg ner på en äng där vi "tränade" hihi hästarna i form och travökningar. båda hästarna var jätteduktiga! Pee Wee gjorde superfina ökningar och var helt stadig i form hela tiden, att jobba på en äng i form i stället för ett ridhus, var kanse det som behövdes för att hon ska tycka det är ännu roligare att jobba? :)
det verka så. aja, tack för en suuperhärlig runda! bästa uteritten ihop kom vi fram till ;)
finis! är det bara jag som iiiinte längtar till vintern?! kolla vad mycket snö, det går precis till knäna på min häst xd
/Frida
www.hannnss.blogg.se

ponny SM 2011

först vill jag säga, wow, vilka ponnys! superfina allihop! :D
och sen vill jag gratta alla som blivit placerade och kämpat på bra! superfina är varenda en!
jag fotade 792 bilder igår så ja tänkte lägga upp en bild på vissa ekipage, resten kommer inte upp här för jag tror inte att det är jätteunderhållande?
men aja här är några fina bilder som jag klickat :)

Ellen Goiting-Stenbroåsens Carlos

Josefine Ivarsson Mårtensson-Cracker Jack

Elin Mattsson-Monty

Emma Jönsson-B Capriole

Amalie Egholm hebsgaard-Extrem

Josefine Ivarsson Mårtensson-Top Nemo

Julia Wesén Cosmo-Jonny Be Good
Grattis till er! :D
/Frida
www.hannnss.blogg.se

ponny SM

Hejsan alla bloggläsare!
Idag ska jag och världens bästa mamma åka till ponny SM och fota och kolla. Ska bli superkul! :D
Min kamera kommer att hänga med, så den är på hugget hela tiden!
Sen ska jag kolla på min bästavän Julia Wesen och hennes hest jonny be good :D och fota såklart.
och så är det många fler bra ryttare och fina hästar jag ska titta på, tyvärr så hinner inte jag fota en av dom som jag verkligen vill se! :( det är josefin I-M och hennes häst cracker jack. jag tycker dom är ett super fint ekipage!
men vi ska till mormor kl 6 och fira hennes fördelsedag :)
ja, det var lite om dagen, kommer nog göra ett tidsinställt, annars fixar jag ett hos mormor eller när jag kommer hem från sm.

pussohej!


bästavän och hennes fina jonny be good :D


josefine I-M på fina cracker jack :D
/Frida

www.hannnss.blogg.se

vinnaren!

för det första vill vi tacka er för suuuuperduuuper snygga headers!! :D
ni är ju helt grymma!!

vinnaren blev till sist hanna! Grattis till dig! :D Hanna - www.hannnss.blogg.se
hon bidrog med denna ursnygga headern:

var snäll och hör av dig så fort du kan på [email protected]

Denna tjejen vann: en länk i varje inlägg i en vecka och en gästbloggning! Grattis än en gång!

stort tack till alla er som deltog! alla headers var superfina, det kommer upp fler tävlingar hela tiden! :D
/Dressyrteam


uppdatering om bloggen!

hejsan alla kära bloggläsare! :D
vi tänkte bara berätte lite om bloggen, det hade kanse varit kul för er att veta lite mer om oss. om ni vill så får ni gärna ställa lite frågor om bloggen som vi inte fått med här, kommentera i så fall under detta inlägget!
vi har 190-240 unika besökare om dagen och ungefär 600 sidvisningar varje dag, superkul för oss! :D
vårt mål med bloggen är att vi ska vara en underhållande blogg som folk gillar att titta på och läsa och kommentera! även att vi ska bli så stora som möjligt!
Något vi också vill tacka er för är att ni är så positiva och glada, kommenterar mycket o.s.v det gör det ännu roligare att blogga!! :D
vi tänkte fråga om det är något särskilt ni vill att vi ska skriva om? Vi älskar alla förslag och tycker att det är superkul om ni vill tycka och tänka och komma med förslag!! 
om ni vill skriva lite förslag på mail istället, så finns vi på [email protected] också!

tack för all glad respons! :D


/dressyrteam

ovisade bilder

här kommer lite ovisade bilder från tävlingen sist :)
resultat:
69,nåt% i LC:2 och en andra plats
65,8% i LB:1 och en andra plats







fina ponny!
/Frida

hiss & diss på kollektion

nu kör vi på att jag sa hissa och dissa en kollektion för designen.
här kommer Hv polos nyaste kollektion för häst:

hiss! snygg fin färg och bra spänne där fram. me like! något jag skulle vela ha! :)


hiss! Supersnygga! Gillar färgen och märket. något jag skulle kunna tänka mig! :D

hiss & diss! jag kan ju inte påstå att jag lixom vet hur en huva ska se! men jag tycker den ser lite "plastig" ut, men fin färg!

Diss! Usch, gillar inte något med denna, hade varit snygg om den var helsvart och "flätad" men nej, inget alls för mig!

diss! tycker inte det är så snygg. ser lite gammalt ut.


hiss & diss! jag vet inte ritigt vad jag tycker, det ser ju inte så fint ut på bild.. Men min syster jobbar på flädie och där finns dom och hon säger att dom är snygga. hm..

hiss diss! (samma som ovan)

hiss & diss! både och, det är väl iså fall färgen på stropparna och över och under märket jag inte gillar.

hiss! Tycker denna färgen är mycket finare! detta schabra skulle jag vela ha! :D

diss! tycker alls detta schabrak är snyggt..
/Frida

träningen

Så att vi hade besöksrekord igår, superkul! :D fortsätt på denna vägen!

I onsdags hade jag träning för Helena. Det gick super! :D
I Början tränade vi bara lite på min sits och att  jag skulle slappna av. När vi hade fått ordning på det så var Pee Wee direkt en annan häst, superframmåt kvick för skänklen hade jättefin trav och så sa helena att hon var i fin hög form med nacken!
Vi tränade massa grejer:
Förvänd galopp
enkla byten
ökningar och samlingar i galopp (och i förvänd galopp)
ökningar och samlingar i trav
bakdelsvändningar
ja en massa grejer, det enda som vi inte klarade helt var att bryta av till skritt från den förvända galoppen.
Men det får vi träna på! Det kändes jättebra och Helena sa att vi snart får ta och böra tävla LA:1 för vi kunde alla grejer, men det är ju finslip också som man får göra ;) och så sa hon att vi bara hade skolorna (öppna och sluta) kvar sen kunde vi det mesta. Superhärligt att höra! :D

Bilderna blev väldigt suddiga då jag glömde att ställa in kameran innan jag hoppa upp, igen..
+ så glömde jag att sätta på guld bootsen, men jag tänkte att när jag rider hemma någon dag så får någon fota så ser ni :)



början av en skänkelvikning

/Frida

Bli veckans blogg!


//Dressyrteam

svaren

här är svaren på frågestunden om Zenit


/Frida

mer bilder..

.. på det fina ekipaget hanna och lagette :) dom sista bilderna!






/Frida

Hanna & Lagette

Idag vaknade jag tidigt, redan kl 8, hade ingenting att göra, snackade med hanna och det slutade med att jag cyklade ut till hennes träning med Lagette och fotade. Dom blir finare och finare för varje dag! :)
Här kommer några, resten av bilderna och berätta hur det gått vill nog hanna göra:









visst är dom fina? :D
/Frida

Vilken outfit?

vilken outfit ska jag ha hos Helena idag? hjälp mig och skriv vilken ni tycker är finast!

1. blå/marinblå (fast en annan tröja som matchar)

2. Lila

3. brun & glud. (aldrig använt, isåfall detta schabrak, matchande bruna lindor, och guldiga boots?)
/Frida

ny grej!

här är några grejer från Schockemöhles vinterkollektion som jag tänkte hissa och dissa.
jag vet inte hur hållbart det är o.s.v men jag tänker hissa och dissa på utseandet! :)
Ni får gärna säga om ni håller med eller inte!

En ny grej jag tänkte köra, jag hittar olika märkes vinter/vår/sommar/höst kollektioner och hissar och dissar det för hur det ser ut, alltså designen, och sen får ni skriva om ni håller med eller inte :)


Hiss!
något jag skulle kunna tänka mig, väldigt fin och fräsch :)

Diss! Enligt mig så tycker jag denna ser tråkig ut, ialla fall på bild.

Hiss! Jag tycker denna är ursnygg! Fin design och fina färger!

hm, både Hiss & Diss! På ett sätt så tycker jag den är snygg, det är nog färgen och märket.
Men på ett sätt tycker jag inte den är snygg, och det är nog för formen på schabraket.

Hiss & Diss! Den hade varit snygg och något jag hade köppt mig!.. om inte dom blåa stjärnorna var där. Om dom var borta så hade en grimma varit köppt av mig.

Hiss! jag tycker dessa lindorna är snygga! Om märket hade varit borta så hade det varit en diss för det är lite för ljus brun färg!

Håller ni med? :D
/Frida

STOR TÄVLING!


Bilder på frida:






som ni ser så har vi laddat upp nya bilder som vi vill ha i dom fina headers ni gör eftersom vi vill förnya oss med nya bilder! :) är det någon bild ni mer vill ha så är det bara att fråga så svarar vi!
Lycka till!
/ Dressyrteam

vi har snackat

Igår kväll snackade jag och Hanna ihop oss lite och kom på lite grejer som kanske skulle varit intressant.
Vi ska även lägga upp nya bilder till er som gjort och vill göra en ny header, eftersom vi vill "förnya" oss lite.
så håll utkik! :)

Vi tänkte även passa på då och fråga om ni hade något önskemål eller något vi skulle börja med i veckan, något ni undrar över o.s.v
vi är öppen för alla förslag!

Vi kan även köra så här, att dom som kommer på massa förslag som vi inte redan har och som vi tycker är bra förslag för en länk i ett inlägg!

Så kom igen nu! :D

/Dressyrteam

Dagens ridpass

Idag red jag med min syster i ridhuset, det spöregnade så vi kunde inte rida ute som planerat! :(
Men Pee Wee kändes superbra och väldigt elert för skänklen, hm, det var något som förbättrades efter tävlingen i skabersjö i helgen, hihi nice är det ialla fall! ;)
Jag tränade mest massa galopparbete idag, ökningar och samlingar och testade lite gränserna på henne, alltså hur långt jag kunde pressa henne med att sammla och öka och så. det funkade super!! :)
På träningen i onsdags tränade vi även på enkla byten, jag tyckte det gick sådär, men bra för första gången!
Testade även det idag och det funkade super, hon gjorde vissa jättefina! :D Dom börjar sitta bra nu efter att ha testat några gången på bara 2 lektioner! Super!
Man kan ju hoppas att vi gör det på träningen på onsdag så Helena får se vad vi kan och om hon tycker det ser bra ut! :D



finfina ponny! :D
/Frida Fransson

en rejäl bildbomb!

haha ja här har ni en rejäl bildbomb som ni kan ta och kommentera tycker jag! :)
dom första lite mörka och suddiga bilderna är från framridningen i ridhuset och sen dom ljusa bilderna är inne från banan. Dessa bilderna är från LC:2, ni får se bilder från LB:1 någon annan dag, + så har jag massa fina bilder på mig och Pee Wee som vi tog där också! :)
rider lätt på vissa, men ni ser vilka det är.






hihi lite kul att dom tre där bak kollar på mig och min fina ponny ^^

ökning :)





fining! :D


sötnos!
/Frida
bilderna tagna av Julia!! tack för dom superduper fina bilderna! :D

svar

Det är många som undrar om ida inte bloggar här längre.
och då ska vi passa på att hon har öppnat en jättefin blogg som heter http://photodressage.blogg.se där hon lägger ut bilder på folk som hon fotat från te.x tävlingar, så om man är med där så får man ta dom bilderna bara man säger till henne och länkar! :) gullig och söt blogg med fin header som hon öppnat för nära och kära som vill se hur det går för henne på tävlingar. Jag och Hanna kommer fortsätta här, så header tävlingen är i fullgång bara att man får göra dom för två.
Lycka till med din fina blogg! :)

/Dressyrteam

Header

Nu får det se ut såhär ett tag framöver.


Detta var ju riktig underhållning!

dressyrteam.blogg.se

Undrar om Frida önskar att "Pee wee" var unghäst. Mig veterligt räknas de som unghästar till åldern 6.
Önskar du att din ponny var bebis fortfarande så att du slapp all press?




















































/ xoxo horsegossips

Vad jag har hört så är en häst "unghäst" tills den är 8 år.MEn det är vad jag hört! Det vet man genom att om man kollar i hoppningen så räknar hästen till unghäst tills den är 8 år, eftersom där fins unghäst klasser tills dom är 8 år. så varför skulle det vara skillnad i dressyren? den slut mäts när den är 8 år eftersom dom flesta slutar växa då, och det menas ju med att dom är "vuxna" då?, precis som vi människor?
Men jag kanske har fel? vad tror ni? Och jag menar ju inte bara tävlingen utan under alla år, "det bästa med att ha unghäst är framgångarna"  

men ja, haha, underhållning! Me like! :)
inlägget hittar ni- http://horsegossips.blogspot.com/2011/08/dressyrteambloggse.html#comments
/Frida Fransson

Tack för bilderna!

Tack för dom jättefina bilderna Julia Wesén Cosmo- http://dressageponys.blogg.se :D





vi börjar med dessa bilderna, tänk på att jag rider lätt på vissa!
/Frida

Kan man vara mer nöjd än jag?!

Jag är såå nöjd över mig själv och min ponny!

Dagen började med att vi kom dit i strålande sol och det var väldigt kvaft!
Red först lite ute Pee Wee kändes galant redan från start och hon lyssnade fint, även när vi kom in i ridhuset!
Men precis när vi kom in i ridhuset ropade dom att dommaren inte hade kommit och att dom räknade första start om 45 min och jag hade typ 15 min kvar på min framridning, det innebär att det var 1 timme tills jag skulle starta, och jag var klart med framridningen!! så jag som alla andra ekipage tog av sadlar och så och stod still med hästarna.. sen när det var lite mindre än 30 min kvar så sadlade alla och jag med och hoppa upp och red. rätt synd...
När jag sen red in på banan och skulle rida pogramet så slutade jag rida och jag blev väldigt stel och därför stelnade Pee Wee också till lite.
Det slutade med andra plats och 69,286% och jag var /ÄR så himla gald för det! :D

för att inte trötta ut Pee Wee så lastade vi ut henne en halvtimme innan start och pysslade och sadade i lungn och ro!
Och när jag kom till framridningen var hon lika fantastisk där! inte tröttare eller segare som det ibland blir, utan mer pigg och lyssnade ordentligt på min skänkel!
När jag kom in på banan så tänkte jag "sluta inte rida nu, rid på frida!" och det gjorde jag och det gick såå mycket bättre! inga större missar heller.Hon och jag var heeelt avslappnade! Nöjd red jag ut från banan och nöjd var jag när jag fick mitt protokoll där det stod
65,862% och så kom jag på en andra plats igen!

Jag är såå nöjd med dagen och min häst som var fantastisk! :D


Mer bilder kommer

Tack Julia Wesén Cosmo och mamma och pappa för en härlig dag! <3
/Frida

ännu ett mål..

.. att vara med lilla rundan i derby 2012 med Pee Wee's Bo-Gi med godkända resultat!



/Frida Fransson

Tävlat!

Det bästa med att ha unghäst är framgångarna!




Vill ni se mer och höra mer? :D
/Frida

Full packat schema..

..idag också..
* stiga upp kl 8 och ut till stallet och rida och sätta mat och så
* ge hästarna mat
* städa mitt rum
* vid kl 3 åker jag och mamma och kanske julia ut och noppar och fixar och smörjer
* hem och skynda sig allt vad man kan för att göra vid sig innan kl 6
* kl 6 kommer gäster
* gå och lägga sig tidigt
* och på morgonen stiga upp typ kl 6 och iväg och tävla xd

poh, blev ett inlägg i all hast!
/frida

jaja..

Hatar verkligen rubriker! Vet aldrig vad jag ska skriva!
Hann inte blogga igår, men träningarna gick väl helt ok.
Lottie tyckte Nikolai hade blivit fin och hon tyckte att vi skulle träna övergångar och även att vi bara lullade runt. Att vi fick in en bra takt och ett bra tempo, och en bra säkerhet i det hela. Fick även till en väldigt fin trav, lite svävig ;-)
Lagette kändes inte speciellt bra, men Lottie sa att det såg bra ut och att det blir bättre för varje gång. Tog ett tag innan hon slappnade av och jag kom till ridning, men jag lärde mig hur jag ska göra för att det ska bli lättare. Hon är som sagt väldigt speciell.. ;-)
Mamma fotade, blev inga speciellt bra bilder, men får se om de kommer upp ikväll. Ska köra in hö och sen ska jag mysa med mina kompisar, hihi.
/ Hanna

sorry..

..har haft fullt upp, bloggar snart när jag hinner
/Frida

RSS 2.0